rumah : bila handyman saya pulang

bila handyman saya pulang, maka banyak perkara selesai...

layan gambar la

suami tengah menukang

ceacea.. ketuk sini ketuk sana

ini yg nak dibuat.. almari ni almari baju sebenarnya.. dok kat bilik laundry.. dalam ni letak segala barang2 dapur macam tepung, rempah2 bagai.. megi2.. macam2 la...

so skang ni buat bagi jadi 3 tingkat.. sebab rak dalam tu dah nak roboh huhuhu

gambar dah siap lupa snap.. 
ni almarinya.. skang ni transfer pegi dapur kering.. nak luaskan bilik laundry tu sebab nak letak segala rak2 dari bilik study... kami tak jadi reno dapur tu.. bila pk2 macam bazir lah.. umah orang pun...

bilik study yg super sepah.. rak kat dinding kosong tu angkat dah.. clear... 

fuhh masa ni semak betul...


rak dah transfer pegi bilik laundry... 

pampers tu tengah cari idea apa nak buat.. ingat nak beli box giant tu lah... 

ari tu lepas beberapa hari ongsbelah p riyadh, rail langsir jatuh menyembah bumi.. aduhai... ayyan ngan cha main cak cak situ.. nasib tak timpa derang... gigih tau aku pasang balik... 3 kali jatuh hua.....


huk huk.. jatuh kali ketiga ni... 


disebabkan mr handyman dah balik, maka aku paksa dia buat lubang baru.. sebab yg before ni pun mmg meleret.. semak nampak.. 


tadaaaa... siap... dah tak meleret2.. suke suke

langsir dah ngam ngam kat lantai.. pastu saje buat camni.. cantik plak.. sebelum ni selak kanan selak kiri jer...

langsir merah tu pun ongsbelah dah buat elok2 rail dia.. tak jatuh2 dah... kena letak langsir situ sebab betul2 kat hall kecik ni.. clear nampak dalam bilik yang bersepah tu

apa lagi nak tambah sini? ingat nak beli karpet lain kat sini.. inshaallah later on.. macam nak cari kerusi kayu yg single letak kat hujung karpet sini.. tapi takut semak plak...


ha kat depan pintu ni.. nak letak kerusi tu.. tapi semak kot kan.. sempit plak nt.. ke cane? yg kat stool merah tu plak nak letak buai nt.. hehehe ala yg ikea tu je..

yang ni.. yang ni... aaaa naakkkk... ari tu gi ikea dok kat sini, takmo bangun.... nak nak...

ok gambar bercelaru.. nak tarik naik atas abis berterabur.. so terima jer la eh.. *pemalas*


lepas kemas bilik study.. yeay best rasa mata... ada lagi benda2 nak kena beli.. board tu kena beli lagi 2.. sorang satu ela n nana n mimi.. eh 3 la papa skali...
pastu atas board tu nak letak rak macam kat tv tu.. rak LACK dari ikea la yg berminat skang ni...

kat ruangan ni mmg biar kosong.. ekon tu akan di bawak balik kuantan.. so clear situ... letak karpet.. tempat rehan2 jer la.. utk tgk muvie sama...

ruangan papa... pc kanan pc kanak2.. pc kiri pc mama merangkap segala server movie, server business hostpost papa... plan nak tukar lcd monitor tu kepada yg besar.. so kanak2 leh layan muvie kat sini sambil lepak kat ruang kosong yg atas tadi

atas cpu tu skang ni dah letak printer.. baru jer beli smalam.. lega.. dapat jugak printer + scanner + photostat.. senang betul.. kanak2 ni kejab2 "mama cikgu suh print ni, cikgu suh photostat itu. blabla"
mama plak dah dapat akal nak print gambar2 byk2 hehehe almaklom siap dapat free glosy paper smalam... yeay akhirnya frame2 gambar dah boleh isi gambar la pasni..
pfttt abis gak segala gambar...

satel... bai

penaja :  www.rehanswardrobe.blogspot.com
3 Responses
  1. lesungpipit Says:

    Ya Allah...bkenan sungguh kusi yg ade bantal puteh 2 tu...
    org panggil kusi ape tu ek???


  2. Hanging chair eh.. tu kat ikea.. hehe


  3. Fizah Says:

    hihi penuh gambar ekkk...very gud effort =)