rumah saya pelik

haaa memang muak la ari ni.. gambar penuh....
ari tu kan buat makan2.. ramai la kata peliknya umah ko ni...
mau tak.. kata ground floor.. tapi bila tekan lif kena tekan B2.. muahahaha...
buleh tahan ramai gak datang2 tekan G.. sudahnya dok atas angin...
dah tekan lif, kena turun tangga lagi.. haihhh pelik eh.. kikiki..
dah smp umah, eh ada kaki lima plak kat depan.. siap ada ruangan boleh larian larian...
pelik lagi...
tengok plak kedepan lagi, ada plak tennis court.. swimming pool.. kira kena turun tangga dari umah aku... pelik kuasa lapan la...
ok mari penerangan... ekseli masa jumpa rumah ni pun, penat la explain kat hasben.. masa tu dia kat riyadh.. so aku sorang2 p cari.. dia kepelikan gak..




ini adalah parking kereta motor dan sebagainya... parking ni berada di tingkat 3.. 
ni menuju ke lif... satu lorong ni ada 2 rumah jer.. lif ada 1 jer.. kat tengah2 blok. lucky me dok dekat betul2 lorong kat lif...
ni dari atas.. kat aras lif.. aras parking la kira... umah aku yg bawah skali tu...
lif sini pun pelik.. haha jangan tekat 1 ya kalau nak p umah ai.. B2 baru betul.. nak naik parking plak kena tekan B1.. bukan G.. ada 4 tingkat lif ni berhenti.. dia berhenti kat tengah2 tingkat.. aku pun tak paham dan malas nak paham.. hahahaha
kuar lif, nampak la retaining wall ni.. dapur aku hadap menatang ni.. atas tu la parking kereta...
tingkap dapur rumah aku...
ujung tu lif.. kena turun tangga satu hurmm apa nak panggil eh.. kena turun la satu setengah level tu...

depan rumah... tennis court kat jaring2 tu.. tapi kena turun tangga nak pegi situ...



playground sebelah tu.. swimming pool pun kat tepi tu.. a big no bawak ayyan gi playground without aku.. sebab dia nak terjun pool... huhuhu...
oh ya, condo ni memang buruk hahahaha.. kalau la depa cat balik, issshhh lawa laaaa... condo jiran dah cat balik.. cantik wooo padahal dulu macam condo tinggal jer...

dari balkoni.. abaikan la baju yg banyak tu hahaah time cuti penyidai tu akan di bawa keluar.. meja tu pun meja keje hasben sebenarnya.. ari tu buat makan2 tu tak bawak masuk lagi...
dari depan... umah sebelah tu kosong.. rasa macam nak beli jer... inshaallah kalau ada rezeki.. sini best...

kerana open house ari tu, dah dapat idea utk 1 lagi hall kecik.. ruang ni antara hall dengan dinning.. sebelum ni letak kipas, meja ngan portable ekon.. skang ni portable ekon letak bilik keje hasben.. tak buat wiring lagi.. sok2 letak kat tepi kosi ni la rasa... kosi ni mama kasik.. mula2 letak kat luar.. kat balkoni tu.. tapi skang macam best plak letak sini... karpet pun sama.. karpet asal letak kat hall. so hasben, kena beli karpet baru utk hall muahaha...

ni dari lorong ke dapur.. 

meja makan membawak ke hall.. hehehe ye saya tau bersepahnyeeeeeeee.... nak maid plishhh...


hall yg kecik.. seyes kecik.. tapi cukup la utk kami anak beranak... karpet tu pinjam mama punya.. rumah mama tengah reno.. so sebat sat utk open house...

dari dapur...
hall way.. *betulkenamatu* *ohhsemakmata*
 umah ni 4 bilik.. 1 bilik kerja hasben.. 1 bilik kanak2.. pintu biru tu bilik pelik sebab owner pecahkan sambung ke dapur.. so tu bilik laundry + stor serabut.. pengemasan mengambil masa.. mihmihmih...

bilik kanak2.. nak cari lapik meja yg cantik2.. ngan tukar curtain kat depa.. 

sekian rumah saya.. takde deko2 lah.. bajet dah kelaut dengan kena beli byk barang.. almaklum masa pindah kuar dari sri gombak dulu abis aku bagi barang2 kat orang.. so mmg totally kosong...

aku suka dok sini.. peaceful sangat.. moga2 ada rezeki beli umah sini terus...


8 Responses
  1. Mimy Hamid Says:

    kat ner rumah chuya ni...pelik gak tapi unik..menarik pulak nengok



  2. .::WaNiE::. Says:

    tak kisahlah pelik tidak

    tp aku suke rumah ko hahahaha

    tp aku tak suke pakguard dia


  3. Fizah Says:

    salam chuya..hehe. pelik itu unik. unik itu cantik.. =)) susunatur kat dalam rumah chuya cantik2 dan kemas. sofa merah tu paling menangkap mata. menarik!! =)

    p/s nnti chuya pilih gambar kat step 4 utk display kat entri cabaran ok. amek 'from web'. ;)


  4. susun atur dah bertukar hehehe...


  5. cik hani Says:

    Pelik tapi benar..selagi selasa so ok la utk keluarga kan..lain dari yg lain takpe


  6. Rzillah Ari Says:

    janji sekeluarga selesa. pelik tolak tepi.hehe

    http://rzillah.blogspot.com


  7. best je rumah awak ni...biar rumah kecik..xde deko2..janji kemas...so..g kemas sekarang..huhu