blackpapper chicken with mushroom sauce
nak wat dinner lain sket..
konon nak suprise encik hasben la kan....
smalam dia p NSK.. so aku kirim la siap2 certain barang...
tapi ada 2 3 barang tak suh dia beli, kang kantoi la kan...
pagi2 aku kuar p kedai..
daun pudina takde plak dah...
spoil la lemonade aku...
tapi takpe.. buat yg mana ada la kan...
petang tu, siapppp
kita ala ala TGI Monday ye..
nak p TGI Friday's tengah sengkak nak tunggu gaji..
so home made pun jadi ler...
blackpapper chicken with mushroom sauce...
coslow, homemade fries, blackpapper sosej..
kaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh nama taknak kalah...
feeling2 omputeh.. padahallllllllll... :P
fries tu aku hentam goreng kentang biasa tu jer..
tapi perap dengan lada sulah n blackpapper..
ok jer la.. tak sedap sangat pung...
yg lain2 bagi kami sekeluarga, sedapppp....
meh aku tepek resepi...
pstt.. semua hentam keromo dan sangat mudah aku rasa...
Blackpapper chicken with mushroom sauce
ayam - aku amik isi dada tuh.. senang...
sos lada itam pawada
sos bbq life
perap ayam dengan sos2 tersebut...
dalam 3 jam...
sosej pun aku perap skali...
pastu bakar.. aku guna koli mejik jer..
sos cendawan
sos cendawan campbell - 1 tin
sos bbq life
sos lada itam pawada
cendawan butang hiris
bawang merah holland potong dadu
bawang putih cincang..
olive oil
tumis bawangan dengan olive oil...
masukkan sos cendawan campbell,
tambah air satu tin campbell tu...
masuk sos bbq dalam 3 sudu besar
masuk sos lada itam dalam 1 sudu besar..
garam secukup rasa...
kacau2, masukkan cendawan....
kacau sampai pekat likat...
sampai didih dan masak..
rasa la sket, alter la yang mana perlu...
siapppp.....
ikutkan aku nak letak sayur2 brokoli, capsicum bakar.. bla bla..
tapi mengenangkan yg makan aku sorang, nak beli mana leh beli sikit2..
so malas la....
oh resepi coslow ikut suka ati aku...
tak la suka ati sangat.. follow2 resepi kat tenet ni gak...
Coslow
kobis bulat hiris nipis2...
lobak merah sagat kecik...
kalo suka bawang, tambah bawang merah, sagat kecik.. (aku tak letak sebab anak dara tak suke)
mayonis secukup rasa,
susu segar, lopet pun buleh, aku guna HL.. 5 sudu besar...
kacau jer la semua tu..
siap...
tapi makesure la kobis ngan carrot tu kalo leh kering..
if not, nanti terlampau berair....
eh tak siap lagi..
letak dalam peti ais kasik dia sebati..
dalam 1 2 jam..
pastu sedapppppppppppppppppppppppppp
sekian