me weapon...

memperkenalkan, para senjata saya....
yang bakal menemani saya untuk lebih kurang 6 7 bulan lagi...

encik pertama :
pensukat BP.. entah apa tah nama kan. dirompak daripada abah.. kekekeke



cik kedua:
glucometer - untuk mensukat kandungan gula dalam darah saya... so tak perlu buat BSP kat klinik yoooo... time kasih bonda sebab pinjamkan.. nanti bonus, ai beli sendiri ya...


encik gluco merupakan kembar bersaudara.. tanpa salah satu, pincanglah...
terdiri daripada encik pencucuk, encik slip, encik meter...


encik dan puan ketiga:
insulin yang bernama - kuning tu - insulatard
- hijau tu - actrapid
senjata ni ditaja khas dari hospital sungai buloh.. markas aku... nanti dah perang, kena pulang balik tauuuuu


derang ni best gak sebab disatukan didalam sebuah mahligai beluuuuu


dan dan...
abang hensem keempat:
abang needle...
kena tukar slalu yo.. kalo tak tempat cucukan akan sakit... sob sob...


ohhh abg needle tee emm sponsor lah since aku amik kat panel je.. kekekeke

ini lah peneman saya dikali kesunyian selain encik penchuri hati yg tak jemu melayan, dan permata hati yang tak abis2 kasik bp mama dia naik.. hehehehe

oh ya, BP kat atas tu, doktor kata tak tinggi lagi...
140/90 baru tinggi....
2 Responses
  1. siti Says:

    long encik pertama namanye,handheld Blood pressure monitor...heheh...i tau psl i dulu keje kt medical supplier...


  2. Eh.. Akak silap ni. Yang Kuning tulah actrapid(short-acting) dan yang hijau tu insulatard(long-acting. Maaf menggangggu ya. Cuba nak betulkan sedikit kesilapan. Hehehe.. Saya student lagi. Bukan pandai mana pun tentang ubat-ubatan ni. Lagipun, saya pun guna dua jenis insulin juga dan saya type 1 diabetic. Be strong ya.. Insya'Allah pasti suatu hari nanti akan ada 'the cure'. (^_^)