solid food aisha

solid food aisha kan dah start...
best la dia, hari2 makan fresh food. abang dulu frozen..
so far aisha blend halus lagi..
dia suka makan... cuma tak makan banyak sangat lah..
pastu abang slalu selit sama...


so far menu rutin kentang dengan carrot dan kismis puree..
kadang2 tambah nasi..
kadang2 puree sweet pumpkin..
ada gak buat tauhu steam...

dan stakat ni, just guna avent steamer blander...
senang wooo...

bubur nasik dia pun guna steamer blend ni..
cara2...

satu senduk kecik nasi yg dah siap masak.. aku amik nasi yg aku masak utk kami...
potong carrot, brokoli..
hiris daging ayam nipis2...
kismis 7 biji...
masukkan semua dalam blender..
pastu steamkan dulu... about 20 min..
pastu terbalik kan, blend...
siapppp.... yyummmmmm

bubur nasi segera.. ni tak letak brokoli.. nak tambah apa2 pun buleh....
utk tauhu steam pun aku steam jer dalam blender steamer.. pastu pusing dah blend...
siap.. aisha ngan ayyan berebut2...







tauhu steam.. bau macam taufufa.. sedapnye...  abang yg beria depan mangkuk...



posted from Bloggeroid
4 Responses
  1. .::WaNiE::. Says:

    wey

    tauhu tu ko xletak apa2 barang lain eh

    hahah xdpt aku bayangkan rasanya

    meh suap aku pulak hahaha


  2. ahahaha tauhu semata.. utk kanak2 kan... mak kanak2 kena la goreng kikiki


  3. yaay selama ni memang dok cari blog yg tulis cara buat bubur pakai avent ni..avent steamer ni dah beli tp x pandai guna lg hehe..tq sangat2 share kat sini :)tapi kan wayar avent steamer ni pendek sangat kan..tu je la masalah dia..yg lain ohhsemm


  4. ha wayar dia pendek sket.. osem kan.. mudah betul kerja.. bolognese pun boleh buat.. eh banyak la leh buat...