Citer nak raya

Kejab je ramadhan nak berlalu pegi...
Moga moga aku diberikan kesempatan berpuasa tahun depan...
2 tahun berturut aku hilang nikmat puasa..
Jenuhla ganti wuwuwu...

Alhamdulillah, anak2 posa without failed lagi tahun ni..
Nothing to reward them..
Takde janji kasik duit or apa...
Tapi syukur depa tak gagal lagi...

Puasa tanpa suami disisi...
Sedih...
Baru skali teman dia berbuka...
Itu pun secara maya...



Hasben bebuka kat bilik je...
After solat jumaat, khai bawak pegi bazar ramadhan..
Alot of malaysian there.. Jual malaysian food...
Hasben makan mee kari, soya, murtabak mini, and buah melaka...

Sempat bersahur dengan hasben at first day of ramadhan...
Dan insyaallah, sempat berbuka masa last day of ramadhan...

Flight depart on 17 august malam...

Hmm cerita nak raya plak..
Overall semua hampir complete...
Skali pasan kasut anak dara rosak..
Aduyai... Skali je pakai masa kenduri lela...
Dah rosak...
Dah la mahal kasut tu...
Hmmm g cari yg murah2 la nt...

Smalam kena bebel ngan hasben..
Aku g bli bju dia...
Dia kata dia da byk baju dah...
Patut beli baju aku...
Hmmm xpela b.. Utk aok...
Selai je pun....

Baju anak dara pun satel..
Kasut tu je la...
Ayyan plak selai kasut macam ketat..
Susah nak masuk...
Aku rasa patut saiz dia 13...

Hmm aku plak, baju kurung satu je...
Jabgi hasben nak g souq waqif nak cari jubah utk mama..
If jumpa, jubah yg dah beli tu utk aku la...
Cantikkkkkk....
Jubah tu ekseli mcm apa yg aku nak, bukan yg mama nak,,,
So jabgi try cari yg mama nak...
Mama nak yg sarung penuh, tapi yg hasben bli tu yg macam kemeja...
Aku nak yg camtu..
So nak switch....

Plus nak cari jubah utk ayyan n hasben..
If found, raya kedua semua berjubah heheheh

Kakak da dpat sorang selai dah...




So aku nye baju kurung satu, lain2 shirt utk keje.. Tapi hentam as baju raya gak la
Kasut sekeping... Tu je...

So last misi cari kasut kakak la ni..
Then satel....

posted from Bloggeroid

4 Responses
  1. .::WaNiE::. Says:

    Tapi gigih la ko chuya

    tanpa suami di sisi pun, hal anak2 ko uruskan jugak..takde yg kurang

    yg gambar tu, first pic tu bj kurung sapa? cantik


  2. aku nyer hehehe...
    Huhu g bli baju sampai pinggang aku cam nak tercabut huhu


  3. sh4m Says:

    tu dia... shopping sakan..


  4. Salam, jemput cuci mata.. banyak koleksi jubah n dress... www.orkidhijabs.com atau www.orkidhijabs.blogspot.com :)