update weeks 12..

haiyaaaa so long time no update haa...
lately kehidupan agak pack...

selasa ari tu pegi checkup kat O&G HSB..
hurmmm patut kena warded lagi..
huhuhu takmo la aku..
sebabnya, BSP agak high..
doktor kasik aku 2 weeks utk turunkan semula...
hope next next week, my BSP will be cantik...

next week selasa, ada appointment kat HSB lagi..
utk buat detail scan..
doakan baby saya sihat sihat ya...

skang dah 12 weeks.. which mean dah masuk trimester kedua...

update for my 12 weeks pregnancy...

alahan:

  1. dari takleh makan kari mamak, aku impress, aku leh makan ok... takde pengsan pengsan.. wohaa.. sedap weh kari ZK...
  2. tetiba teringin nak makan laksa bila ade tengok gambar laksa.. aiyoooo padahal aku tak buleh makan ok....

lain lain:
  1. still sakit breast... huhu takpe...
  2. kadang2 perut cramp...
  3. berat badan turun dalam 2 weeks.. huaaa turun 2.5 kg...

medical:
  1. insulin makin naik.. hurmm da dos paling abis.. ya allah, semoga segalanya baik...
  2. BP masih terkawal...

pakaian:
  1. baju makin ketat kat perut.... haha

supplement:
  1. have to stop anmum... aduilaaa.... just makan obimim, asid folic, vit c...

2 Responses
  1. Sakura Says:

    sis... nak taulah ttg bsp ni.... cos next month i kena minum air gula... so nak tau tahap mana yg ok, yg berjaga2 and tahap manaa kena amik insulin tu ek?


  2. chuy4 Says:

    lepas 2 jam minum air gula, make sure paras gula dalam darah bawah 7.8 mmol/l.. kalo tak simptom2 dah tu...
    kena kawal makan nasi, air manis tu avoid la dulu...